Hygiëne naar een hoger niveau: UV-C verlichting

2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als hét jaar waarin (persoonlijke) hygiëne, en ons bewustzijn van bacteriën en virussen, verder naar de voorgrond treedt. Tal van bedrijven komen met oplossingen of innovaties op dit gebied, in onze branche is dit niet anders. 

Vaak worden we met duurzaamheid in verband gebracht, maar ook hier kunnen wij ons steentje bijdragen.
Vanaf vandaag zijn we namelijk gecertificeerd partner van Signify (Philips) op het gebied van UV-C verlichting, waardoor we als één van de eersten in Nederland bevoegd zijn om u te informeren en te adviseren over UV-C toepassingen en deze te implementeren.

Hernieuwde interesse in UV-C verlichting
UV-C verlichting is niet nieuw, de bewezen effectiviteit tegen (schadelijke) virussen en bacteriën ook niet, maar de huidige pandemie leidt ertoe dat dit type verlichting actueler dan ooit is. Waar veel fabrikanten nog bezig zijn deze producten naar de markt te brengen, heeft Signify al dusdanig geïnvesteerd dat het al een behoorlijk compleet UV- productenportfolio kan aanbieden.
In dit portfolio zitten producten met verschillende toepassingen, ofwel verschillende 'reinigingsdoelen'. Denk hierbij aan oppervlakten (bureau's, stoelen, toetsenborden), lucht, en ook water. Om tot een juiste toepassing te komen voor uw situatie is een duidelijke situatieschets nodig, waarna wij als gecertificeerd installateur een deskundig advies kunnen uitbrengen.

uv-c oppervlak

Toepasbaarheid UV-C verlichting
UV-C verlichting heeft diverse toepassingen, met name in ruimten waar veel mensen komen of waar (veel) gebruik wordt gemaakt van diverse materialen. Denk hierbij aan vergaderzalen, wachtkamers, klaslokalen, maar ook in de horeca, waar dagelijks veel (verschillende) mensen aanwezig zijn. 
UV-C verlichting heeft als belangrijkste karakteristiek dat het bacterieën en virussen inactiveert, ofwel onschadelijk maakt. Deze karakteristiek brengt echter ook veiligheidsrisico's met zich mee: rechtstreekse blootstelling aan UV-C straling is gevaarlijk, dit kan brandwonden en schade aan de ogen veroorzaken. Vandaar dat er een deskundig advies, ontwerp én installatie benodigd is. Hierdoor kan UV-C verlichting juist toegepast worden, zonder gevaar, met maximale effectiviteit tegen (schadelijke) bacterieën en virussen.
signify uv-c products

Advies, ontwerp en installatie op maat
Als gecertificeerd installateur van UV-C producten van Signify zijn wij úw aanspreekpunt voor een te realiseren UV-C verlichtingsinstallatie. Omdat elke toepassing maatwerk is, komen wij graag met u in contact over de mogelijkheden. Bent u na het lezen geïnteresseerd in de mogelijke toepassingen, of wilt u gewoon meer te weten komen over UV-C verlichting, neem dan contact met ons op!

signify certificaat

Bekijk het overzicht

Onze referenties

Feestje?

Ons springkussen is
graag van de partij!

Het laatste nieuws

Vernieuwbouw Bernadetteschool Veghel

Vorige week hebben we gezamenlijk de handtekening gezet onder de overeenkomst voor de vernieuwbouw van de Bernadetteschool in Veghel.Binnenkort zullen we starten met de engineering van het project,...

Lees meer

Van stage naar vast contract!

𝐕𝐚𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐠𝐞 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐯𝐚𝐬𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭!​Inmiddels is het al bijna 5 jaar geleden dat Stan als 15-jarige stage kwam lopen bij ons bedr...

Lees meer

Verbouwing van Kuringe Adviesgroep

Binnenkort gaan we starten met de verbouwing van het kantoorpand van v. Kuringe Adviesgroep aan de Eerschotsestraat in St Oedenrode. Van Kuringe betrekt straks een duurzaam pand welke toekomstbeste...

Lees meer