Opgeleverd: Zwembad De Neul - Sint-Oedenrode

Nieuwbouw

Zwembad de Neul is al jaren een begrip in Sint-Oedenrode en omstreken. Het bijna 45 jaar oude zwembad was aan vervanging toe, en heeft vorige week met de officiële opening een waardig opvolger gekregen. Het nieuwe zwembad is helemaal bij de tijd: een modern, fris, gebouw met de nieuwste (en meest veilige) technische snufjes waarbij ook duurzaamheid een van de belangrijkste pijlers is. Warmtepompen, zonnepanelen, moderne LED verlichting, het gebouw scoort hoog op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast hebben de badmeesters er met het drenkelingendetectiesysteem een hoogstaande techniek bij, om te zorgen voor een veilige zwemomgeving. Er hangen zo'n 10 camera's aan het plafond, die gekoppeld zijn aan een alarmsysteem.

Het installeren van elektra in een zwembad is geen standaard klus. Zo moeten bijvoorbeeld de wanden dampdicht gemaakt worden, dus er kan niet op elke plek geboord worden. Ook moet er rekening gehouden worden met de ophanging van bepaalde installaties, er kunnen hiervoor geen standaard boutjes worden gebruikt, dit moeten speciale aantastvrije boutjes zijn. Ook de aarding van de complete installatie verdient speciale aandacht, vanwege vocht en damp moeten risico's worden uitgesloten, dit moet letterlijk waterdicht zijn!

Het zwembad heeft daarnaast een beweegbare bodem, te bedienen via een led-display aan de muur, en een scorebord mag uiteraard niet ontbreken. 
Bij de muziekinstallatie is het van belang dat de muziek en de spraakberichten overal duidelijk te horen zijn, hierbij moet rekening gehouden worden met het resoneren van het water en alle betegeling. 

Het is een complex gebouw geworden, waar we ons als installateur helemaal uit hebben kunnen leven op het gebied van elektro- en beveilingstechniek. In totaal hebben we 498 zonnepanelen aangesloten, ruim 200 meter kabelgoot geplaatst en 22 kilometer kabel gebruikt. Het onderhoud van het zwembad gaan wij ook uitvoeren, voor de komende 25 jaar is er een onderhoudsplan gemaakt voor zowel de elektra als de beveiligingsinstallatie. 

 

Klik hier voor een inkijkje in het zwembad, mocht je er nog niet geweest zijn!
Meer foto's van ons werk zijn hier te vinden!

Bekijk het overzicht

Onze referenties

Feestje?

Ons springkussen is
graag van de partij!

Het laatste nieuws

Vernieuwbouw Bernadetteschool Veghel

Vorige week hebben we gezamenlijk de handtekening gezet onder de overeenkomst voor de vernieuwbouw van de Bernadetteschool in Veghel.Binnenkort zullen we starten met de engineering van het project,...

Lees meer

Van stage naar vast contract!

𝐕𝐚𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐠𝐞 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐯𝐚𝐬𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭!​Inmiddels is het al bijna 5 jaar geleden dat Stan als 15-jarige stage kwam lopen bij ons bedr...

Lees meer

Verbouwing van Kuringe Adviesgroep

Binnenkort gaan we starten met de verbouwing van het kantoorpand van v. Kuringe Adviesgroep aan de Eerschotsestraat in St Oedenrode. Van Kuringe betrekt straks een duurzaam pand welke toekomstbeste...

Lees meer